De Kletskop kent een lange muzikale traditie, vanaf de opening in 1988 komen zowel vaste klanten als passanten binnen en beginnen spontaan te spelen. Op de aanwezige piano of op de mee genomen instrumenten. Niet veel later zijn deze spontane optredens de aanleiding geworden voor een wat meer georganiseerde muziek avonden. Johan Hogenboom was een van de eerste die de vaste zondagavond introduceerde. De eerste zondagen kregen de titel “Café Chantant”. Op deze avonden traden veel mensen uit het theater op en met veel succes. Het café was vaak te klein om de vele gasten te kunnen ontvangen. Echter door het aanscherpen van de hinderwet en een klacht van een van de bewoners kwam hier abrupt een einde aan. Na een periode van muzikale stilte kwamen Susan van der Heiden en Babak Amiri op het geweldige idee om de muzikale zondag nieuw leven in te blazen in een akoestische vorm. En zo ontstond er elke 2e zondag van de maand “Klets Akoestisch”. Babak heeft dit programma vijf jaar gepresenteerd en daarna het stokje overgedragen aan Gerard van Hagen. Echter aan alle mooie dingen komt een einde, het is tijd voor iets nieuws.

Al het goede uit de programma’s van “Café Chantant” en “Klets Akoestisch” zullen we zeker behouden in de vorm van een open podium. Iedereen, van amateur tot professional kunnen in deze sessies zijn of haar kunsten presenteren aan het publiek. Dit in de vorm van twee, drie of vier nummers. Maar daarna zullen we een wat groter programma presenteren. Een persoon of groep zal een kleine show geven. Dit in de vorm van bijvoorbeeld twee kleine optredens van 30 minuten. Maar het kan ook zomaar zijn dat er een avond wordt gereserveerd voor een thema. En dit alles licht versterkt zodat ook de zachte meer gevoelige passages goed te horen zijn.

De Kletskop presenteert een muzikale rondreis, vele smaken, soorten en culturen. Van Hollandse tranen trekkers tot oosterse schoonheden van theater tot wereldmuziek. Dit alles in een gezellig bruin café op een van oudste plekken in Amsterdam.

De presentatie en organisatie worden verzorgd door Ton Schuringa en Rob de Haas